VIDEO | Elevii din clasele terminale de gimnaziu și liceu reîncep, astăzi, cursurile

Elevii din clasele terminale de gimnaziu şi liceu au reînceput astăzi cursurile online ale semestrului al doilea. Pentru clasele terminale, structura anului şcolar nu a suferit niciun fel de modificare, vacanţele de primăvară rămânând la datele deja cunoscute.

În perioada 30 aprilie – 9 mai este vacanța de Paște și s-a decis ca în intervalul 12- 29 aprilie, clasele terminale vor participa online la activităţile didactice. Vacanţa se va încheia pentru elevii din celelalte clase pe data de 4 mai, rămânând de văzut dacă aceștia se vor putea întoarce în bănci sau vor continua să învețe în sistem online.

Grupele din învăţământul preşcolar, clasa pregătitoare, clasele I – a VII-a şi clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a vor finaliza acest semestru la finalul lunii iunie, mai exact pe 25 iunie, în loc de 18 iunie, așa cum se întâmpla în anii anteriori.

Vestea bună este că examenele naţionale se vor desfăşura la datele stabilite, conform calendarelor aprobate: 22 – 25 iunie – Evaluarea Naţională a elevilor de clasa a VIII-a şi 28 iunie – 1 iulie – probele scrise ale examenului de Bacalaureat. Probele de competenţe din cadrul examenului de Bacalaureat vor fi echivalate conform unei proceduri elaborate de către Ministerul Educaţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.