VIDEO | Elevii din Budești au fost nevoiţi să înceapă cursurile într-un alt spaţiu decât cel prevăzut

Elevii şcolii generale din comuna Budeşti, judeţul Maramureş, au fost nevoiţi să înceapă cursurile într-un alt spaţiu decât cel prevăzut, şcoala aflându-se în reparaţii generale de mai multe luni de zile.

Situaţia şcolii a ajuns în spaţiul public după ce primarul şi directoarea şcolii au susţinut că elevii vor începe cursurile în mod normal.

Despre situaţia şcolii din comuna Budeşti, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş, Anca Hendea Costin, a spus, marţi, într-o conferinţă de presă, că e una „atipică” şi ar mai fi într-o asemenea conjunctură şi alte unităţi şcolare.

Există şi alte locuri în Maramureş unde sunt folosite spaţii atipice. (…) Despre situaţia din Budeşti am aflat din presă şi mă bucur că am aflat despre ea, pentru că pe acolo trecuseră cu două săptămâni înainte inspectorii noştri care nouă, inspectorilor generali, nu ne-au semnalat existenţa unei probleme, dar care au lăsat la finalul inspecţiei, conform procedurii, nişte solicitări pe care directorul acelei instituţii şi colegii săi care ar fi trebuit să le implementeze ca şcoala să înceapă bine în data de 14 septembrie. A doua zi, inspectorul general adjunct responsabil cu inspecţia şcolară s-a deplasat la această şcoală şi a constatat că, din păcate, realitatea este aceea pe care noi am aflat-o din presă. Astăzi dimineaţă (marţi – n.r.), inspectorul de zonă este din nou acolo la Budeşti pentru a vedea ce se întâmplă şi cum evoluează lucrurile„, a spus Anca Hendea Costin.

Aceasta a susţinut că ISJ Maramureş nu deţine un control asupra deciziilor luate de primari.

Nu avem control asupra deciziilor pe care le iau primarii în unităţile administrativ-teritoriale. Există, de foarte multe ori, situaţii de schimbări de destinaţie a unei clădiri, de lucrări de începere a unor lucrări de care noi aflăm din presă, aflăm de la colegii noştri, încercăm să facem ca această comunicare să fie din ce în ce mai fluidă şi să ştiţi că semnalele sunt bune„, a mai spus Anca Hendea Costin.

La conferinţa de presă ţinută în aer liber în municipiul Baia Mare au mai fost prezenţi prefectul judeţului Maramureş, Silviu Nicoale Ungur, şi directorul DSP Maramureş, Rareş Pop.  Sursa AGERPRES

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.