Elevii Colegiului Național ”Dragoș Vodă” și-au ales Președintele Consiliului Elevilor

Elevii Colegiului Național ”Dragoș Vodă” și-au ales Președintele Consiliului Elevilor. Chiar dacă s-a decalat data alegerilor, din caua organizării Centenarului, elevii au de acum încolo un nou președinte.Candidații au foat evaluați în funcție de activitatea depusă până acum, dar și de scrisoarea de intenție pe care au trebuit să o formuleze pentru acest concurs.

Au candidat trei fete, toate eleve din clasa a IX-a, Diana Dolca, Claudia Udriciuc și Stephanie Șteț. Câștigătoare s-a dovedit a fi Stephanie, cea care a avut cea mai bună scrisoare de intenție. În aceste scrisori, elevii au redactat idei de proiecte, de activități, dar și ce-și doresc ei să realizeze ca viitori președinți ai Consiliului Elevilor. Toți au motivat că-și doresc o mai bună comunicare cu elevii, dar și cu profesorii, mai multă disciplină și vor să ajute la dezvoltarea liceului.

Președintele Consiliului Elevilor va avea atribuții de organizare și coordonare a activitățile extrașcolare, a proiectelor  derulate în cadrul Colegiului Național ”Dragoș Vodă”, să sprijine activitatea consilierului educativ, Simona Nodiș, să participe la ședințele consiliului elevilor  la Baia Mare, dar și să urmărească permanent activitatea Consiliului Național al Elevilor.

Misiunea Consiliului Național al Elevilor este de a reprezenta elevii în forurile decizionale și de a asigura un mediu propice dezvoltării personale și profesionale a lor prin susținerea voluntariatului și a acțiunilor pliate pe nevoile și interesele lor, menite să îi informeze, conștientizeze, motiveze și responsabilizeze. Consiliul Naţional al Elevilor este for consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale şi Cercetării Ştiinţifice, ai căror reprezentanţi conlucrează activ cu MENCŞ în vederea modernizării sistemului educaţional românesc.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.