VIDEO | Elevii care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2020 vor primi bani de la Guvern

Elevii care au obținut medii de 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat 2020 vor primi bani de la Guvern, conform unei hotărâri privind acordarea de stimulente financiare absolvenților.

Conform documentului, elevii care au obținut media 10 la examenul de bacalaureat vor fi premiați cu câte 3.000 de lei. Stimulente de 1.000 de lei urmează să primească și absolvenții de gimnaziu cu nota maximă la Evaluarea Națională. În anul 2020, în Maramureș, cinci absolvenți de liceu au obținut media 10 la examenul de bacalaureat, iar 15 absolvenți de clasa a VIII-a au obținut media 10 la Evaluarea Națională.

Hotararea Guvernului prin care vor fi acordate stimulente financiare tuturor elevilor care au obtinut media 10 la Evaluarea Națională și la sesiunea  din iunie – iulie a examenului de Bacalaureat a fost publicata în Monitorul Oficial. Sumele oferite absolventilor vor fi alocate din bugetul aprobat anul acesta Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS), care va stabili si modalitatea de acordarea a recompenselor.

Potrivit actului normativ, fiecare elev care a obtinut media 10 la Evaluarea Națională va fi recompensat cu suma de 1.000 de lei, in timp ce absolventii de liceu cu media 10 la examenul de Bacalaureat 2015, sesiunea iunie – iulie, vor beneficia de un stimulent financiar in valoare de 3.000 de lei. Sumele necesare acordării stimulentelor financiare vor fi alocate din bugetul pe anul 2015 aprobat MECS.

Totodata, Hotararea Guvernului stabilește că lista beneficiarilor stimulentelor financiare și modalitatea de acordare a acestora se aprobă prin Ordin al MECS.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.