Elevi la discuții cu polițiștii pe tema drogurilor

Poliţiştii de prevenire au fost invitaţi, joi, de către reprezentanţii Colegiului Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare la o activitate pe tema consumului ilicit de droguri, a deţinerii şi a traficului de substanţe stupefiante.

La acțiune au participat 29 de elevi de clasa a IX-a. Aceştia au avut parte de o activitate interesantă şi bogată ca şi conţinut, pentru că  au avut ocazia să afle atât informații cu privire la riscurile și consecințele la care se expun din punct de vedere fizic, psihic, emoţional atunci când aleg să o ia pe calea drogurilor, cât și informații despre răspunderea penală pentru deținerea/traficul de substanțe, precum și pentru comportamentele infracționale pe care le pot adopta sub influența drogurilor.

Elevii au fost interesați de subiect, unii dintre ei chiar au avut curajul să recunoască faptul că au consumat droguri și nu le era deloc străin subiectul, mai ales când s-a discutat despre tipurile de substanţe ilegale. Aceştia s-au dovedit a cunoaște un număr semnificativ de droguri.

Elevii au vizionat cu această ocazie un film sugestiv care a reliefat modul în care se  creează dependenţa. De asemenea le-au fost prezentate câteva cazuri în care tineri sub influenţa substanţelor interzise au devenit autori de omoruri.

”Din păcate, vârsta la care tinerii încep să consume droguri este într-o continuă scădere. Ce putem face? În calitate de părinţi să fim mai atenţi la nevoile emoţionale ale copiilor noştri şi nu la cele materiale. Medicamentul pentru toate problemele de suflet ale copiilor noştri este iubirea, afecţiunea, interesul nostru, al părinţilor, în primul rând, apoi al şcolii, manifestat faţă de problemele, fricile, angoasele cu care se confruntă copiii/tinerii noştri, în societatea în care trăim” – arată reprezentanții IPJ Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.