El este cel mai bogat motan din lume. Ce avere a moştenit

El este cel mai bogat motan din lume. Ce avere a moştenit
Tommaso, un motan în vârstă de patru ani care trăieşte la Roma, a devenit cea mai bogată pisică din lume, după ce stăpâna lui, care a murit de curând la vârsta de 94 de ani, i-a lăsat prin testament întreaga ei avere.
Tommaso are blana de culoare neagră şi a fost adoptat în urmă cu patru ani, fiind abandonat pe străzile din capitala Italiei.
După moartea stăpânei sale, Maria Assunta, în urmă cu două săptămâni, Tommaso a devenit cea mai bogată pisică din lume, informeazăguardian.co.ukMaria Assunta a fost văduva unui bogat antreprenor din domeniul construcţiilor şi nu a avut copii, iar averea ei – constituită din numeroase proprietăţi – este estimată la 10 milioane de euro.
Într-un testament semnat pe 26 noiembrie 2009, Maria Assunta i-a însărcinat pe avocaţii ei cu găsirea "unui adăpost pentru animale sau a unei asociaţii care să primească moştenirea, cu condiţia să aibă grijă de Tommaso".
Unul dintre avocaţii Mariei Assunta, Anna Orecchioni, a declarat într-un interviu acordat cotidianului Il Messaggero din Roma că a contactat împreună cu colegii ei mai multe organizaţii şi adăposturi pentru animale, însă niciuna nu a reuşit să o convingă pe bâtrâna milionară de faptul că sunt capabile să aibă grijă de Tommaso după moartea ei.
Între timp, Maria Assunta a cunoscut o altă iubitoare de animale – identificată de presa italiană în persoana Stefaniei, o infirmieră din Roma, în vârstă de 48 de ani – într-un parc din capitala Italiei.
"Mergeam uneori la ea acasă, pentru ca pisica mea să se joace cu Tommaso", a declarat Stefania.
Pe măsură ce starea de sănătate a Mariei Assunta se înrăutăţea, Stefania s-a ataşat de bătrână şi a acceptat să o îngrijească.
"Avea nevoie de ajutor atunci când voia să meargă, să facă duş şi să mănânce. Am îngrijit-o până când s-a stins", a precizat Stefania.
Potrivit legislaţiei italiene, animalele nu pot să moştenească în mod direct averea stăpânilor lor, însă pot deveni beneficiarii testamentelor acestora, cu condiţia să fie înfiinţat un fond special care va administra averea lăsată prin testament.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.