După 6 luni de execuție… 1% realizat din proiectul Drumul Nordului

Problemele din infrastructura rutieră județeană nu au fost rezolvate de nicio administrație, indiferent de culoarea politică. S-a vorbit mult, dar, când tragem linie, ajungem la concluzia că nu s-a realizat mai nimic.

Gabriel Zetea, azi președinte al Consiliului Județean, este în funcție administrativă de 8 ani. În această perioadă au fost reabilitați, prin proiecte începute sub domnia sa, doar 20 de km de drum. 6 Km au fost inaugurați în 16 noiembrie 2018, pe DJ 171 care face legătura între Suciu de Sus și județul Bistrița. În aceeași zi, județul vecin inaugura 40 de km de drum. Alți 14,3 km, reprezentând lotul 2 din reabilitarea DJ 182B Coaș – Remeți pe Someș, au fost inaugurați în decembrie anul trecut. Sunt cifrele sărace extrase din povestea de 200 de km de drum județean care urma a fi reabilitat într-un mandat, cu care ne amenința dl Zetea încă din 2014.

Anul electoral 2020 va marca deschiderea unor șantiere, pentru că trebuie niște voturi. Se vor „planta” niște utilaje pe Valea Izei, pe Valea Ruscovei, pe Drumul Nordului, pentru câștig electoral. O administrație competentă și preocupată ar fi deschis toate aceste șantiere de mult timp, de fapt…LA timp. Termenul de începere al execuției lucrărilor, pe toate cele trei tronsoane, este depășit. De exemplu, lucrările pe Drumul Nordului trebuiau să înceapă la 1 septembrie anul trecut. După 160 de zile s-au frezat 3 km de îmbrăcăminte asfaltică și s-au făcut lucrări de săpătură și umplutură cu balast în casete de lărgire pe 1,2 km. „A expirat mai bine de 25% din termenul contractual de execuție pe Drumul Nordului și vorbim de lucrări efectuate într-un procent de sub 1%. Este imaginea care definește cu exactitate 8 ani de guvernare județeană sub PSD. Acest proiect este pe fonduri europene. Orice ieșire din termen poate atrage sancțiuni, iar județul să fie obligat să suporte corecții financiare. Am pierdut bani pe investiția de la drumul Baia Sprie – Bârsana, am pierdut milioane de euro pentru modernizarea aeroportului… Sunt convins că maramureșenii nu-și mai doresc o astfel de administrație”, a spus deputatul USR, Vlad Emanuel Duruș.

Valoarea proiectului de reabilitare a Drumului Nordului este de 51,26 milioane de euro, din care 49 milioane de euro sunt fonduri nerambursabile. De aceste sume urmează a fi reabilitați 72,76 km de drum.

Biroul de presă, Cabinet parlamentar Deputat Vlad Emanuel Duruș

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.