DUPĂ 4 LUNI: Creierul atentatelor de la Paris a fost prins. Teroristul Salah Abdeslam, arestat în Belgia

DUPĂ 4 LUNI: Creierul atentatelor de la Paris a fost prins. Teroristul Salah Abdeslam, arestat în Belgia

 La patru luni de la atentatele de la Paris în care au fost ucise 130 de persoane şi rănite 368, islamistul Salah Abdeslam, considerat creierul operaţiunii din Capitala Franţei, a fost arestat în această seară în Belgia. El era singurul dintre cei opt terorişti care a scăpat, chiar dacă la o zi după atentate fusese oprit de poliţie la graniţa cu Belgia, însă a fost lăsat să plece. Salah Abdeslam are 26 de ani şi era născut la Bruxelles, în suburbia Molenbeek, unde a fost şi capturat.

Teroristul Salah Abdeslam a fost arestat preventiv, un complice al acestuia a fost împuşcat mortal, iar altul a fost rănit în schimburi de focuri cu poliţia belgiană, confirmă un membru al Guvernului Belgiei şi Parchetul General de la Bruxelles.
"L-am capturat", a transmis, prin Twitter, Theo Francken, secretar de stat pentru Migraţie şi Azil.
Potrivit presei belgiene, Salah Abdeslam, căutat pentru implicare în atentatele de la Paris, a fost rănit la picior în schimbul de focuri cu poliţia în cartierul Molenbeek din Bruxelles. Un alt islamist a fost împuşcat mortal de poliţie, iar altul este rănit.
"Parchetul General confirmă arestarea lui Salah Abdeslam în zona Molenbeek din Bruxelles", conform unui comunicat remis vineri seară.
În vârstă de 26 de ani, Salah Abdeslam este fratele lui Brahim Abdeslam, unul dintre teroriştii care s-au aruncat în aer la Paris în noaptea de 13 noiembrie 2015. Salah Abdeslam este acuzat că a închiriat vehicul cu care teroriştii s-au deplasat la Sala de concerte Bataclan din Paris, unde au omorât aproximativ 89 de persoane.
Salah Abdeslam, născut în Belgia într-o familie marocană, este suspectat că a încercat să comită un atentat în arondismentul al XVIII-lea din Paris.
Suspectat de apartenenţă la reţeaua teroristă Stat Islamic, Salah Abdeslam, în vârstă de 26 de ani, a fost cel mai căutat infractor din Europa, figurând primul pe lista celor mai periculoşi indivizi daţi în urmărire de Europol.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.