VIDEO | DRUMURI JUDEȚENE REABILITATE ȘI DIN CREDIT BANCAR

Consilierii județeni au aprobat, în ultima ședință ordinară a forului administrativ din decembrie 2018, încheierea contractului de credit de investiții și a contractelor de ipotecă de către județul Maramureș cu CEC Bank, instituție bancară declarată câștigătoare în urma finalizării rundelor de negocieri privind costurile, termenii și condițiile de finanțare în vederea obținerii unei finanțări rambursabile interne pentru realizarea unor obiective de investiții de inteers județean, după obținerea avizului Comisiei de Autorizare a Împrumuturilor Locale.

Totodată, consilierii județeni au aprobat contractarea și garantarea de către județul Maramureș a unei finanțări rambursabile interne în valoare de 70.000.000 lei, cu o maturitate de 15 ani și perioadă de grație și de tragere de 4 ani a sumelor din linia de credit de investiții în sistem revolving, cu încadrarea în gradul de îndatorare de cel mult 30% din totalul veniturilor proprii. Garanția reală mobiliară fără deposedare se va constitui asupra veniturilor proprii ale bugetului județului Maramureș. Cei 70.000.000 lei vor fi folosiți pentru investițiile ce vor fi realizate, anul acesta, in infrastructura rutieră județeană.

Săptămâna viitoare, Consiliul Județean va organiza conferința de presă dedicată lansării proiectului „Reabilitare Drumul Nordului – Maramureș, etapa I”, proiect co-finanțat de Uniunea Europeană prin Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 6: Îmbunătăţirea infrastructurii rutiere de importanţă regională. În cadrul conferinței de presă se vor semna contractele de proiectare și execuție lucrări pentru ambele loturi aferente proiectului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.