"Drumul lung spre Cimitirul Vesel", se încheie mâine la Târgu Lăpuş

"Drumul lung spre Cimitirul Vesel", se încheie mâine la Târgu Lăpuş

In perioada 14-20 in intreg Maramuresul se desfasoara a doua editie a festivalului intercultural de traditii Drumul Lung spre Cimitirul Vesel.  Sub deviza.„Pe drumurile lu’ Lese”  editia din acest an este dedicata in totalitate muzicianului Grigore Lese.  Prin acest festival organizatorii propun o intoarcere spre traditie si autentic.
Festivalul intercultural de tradiţii Drumul Lung spre Cimitirul Vesel este dedicat Maramuresului si are ca si scop promovarea obiectivului turistic Cimitirul Vesel din Sapanta.  Daca anul trecut prima editie a festivalului s-a desfasurat la Sapanata, anul acesta insa, festivalul  s-a extins  in mai multe localitati. Festivalul a debutat la   Barsana  in 14 august urman sa se incheie in acest week-end la Targul Lapus. Maine evenimentele vor debuta la ora 10 cu "Mergem catre Peteritea si ne-om opri la taganii din Ponorata". La ora 14 un restaurant din localitatea Targul Lapus ii va incanta pe cei prezenti cu muzica de Chopin, Bartok, Porumbescu, Enescu, Liszt, Vieniavski, Schubert, Schumann si Ravel. Urmand ca la ora 17  sub deviza “Mergem in Cufoaia” sa puteti intra in  dialog cu poezia lui Vasile Grigore Latis.
Grigore  Lese va fi amfitrionul unui spectacol de gala, unde invitati vor fi artisti din Cehia, Irlanda, Polonia, Iran, dar şi muzicanti autentici din Romania. Ultima seară va fi un adevarat festin muzical. In stilul binecunoscut, Grigore Lese va coordona artistii de pe toate teritoriile, punand fata in fata culturi diferite, in cautarea filonului comun, glasul care e in fiecare dintre noi, chemarea pamantului, a cerului, sufletul planetei…

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.