Două tratamente promiţătoare contra lupusului

Două tratamente promiţătoare contra lupusului

 Rezultatele promiţătoare obţinute de două tratamente experimentale europene contra maladiei lupus – un vaccin potenţial şi administrarea de vitamina D în doze ridicate – au fost prezentate la conferinţa anuală organizată de American College of Rheumatology în această săptămână la Chicago.

 

Vaccinul realizat de compania de biotehnologie franceză Neovacs vizează neutralizarea unei proteine, denumită interferon alfa (IFNa), care joacă un rol cheie în regularizarea sistemului imunitar şi al bolii lupus, o maladie autoimunitară cronică, care le afectează în special pe femeile tinere.

Celălalt tratament experimental contra lupusului, ale cărui rezultate au fost prezentate, duminică, în cadrul conferinţei ACR de medicul Benjamin Terrier de la Hôpital Pitie-Salpetrière din Paris, a constat în administrarea unei injecţii cu vitamina D în doze foarte mari (100.000 de unităţi internaţionale), o dată pe săptămână, timp de patru săptămâni, urmată de administrarea unei injecţii lunare, timp de şase luni.

Studiul clinic a fost realizat pe 24 de persoane care prezentau simptome slabe de lupus – sau deloc -, ale căror concentraţii sanguine de vitamina D erau scăzute. Potrivit coordonatorului studiului, rezultatele au fost încurajatoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.