VIDEO | Două noi cazuri de COVID-19 în ultimele 24 de ore în Maramureș

Două noi cazuri de coronavirus au fost confirmate în ultimele 24 de ore în județul Maramureș. De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, la nivel național au fost înregistrate alte 196 de cazuri de îmbolnăvire.

Până astăzi, pe teritoriul României, au fost confirmate 20.945 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19.Dintre persoanele confirmate pozitiv, 15.103 au fost declarate vindecate și externate. Totodată, până astăzi la prânz, 1.360 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat. Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 520.564 de teste.

În ultimele 24 de ore, structurile teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne și polițiștii locali au executat, pe raza unităților administrativ-teritoriale, în sistem integrat 43 de misiuni. Cele 79 de efective au procedat la menținerea ordinii și siguranței publice, la verificarea persoanelor aflate în evidențe cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu, la paza locațiilor de carantinare, la verificarea respectării măsurilor de către societățile comerciale și persoanele fizice autorizate.

Au fost verificați peste 1900 de cetățeni cu privire la respectarea măsurii de izolare la domiciliu. În timpul misiunilor au fost depistate, identificate și sancționate contravențional trei persoane care nu au respectat măsura izolării la domiciliu. Acestea au fost introduse în carantină instituționalizată, cu plata cheltuielilor aferente. De asemenea, o persoană nu a respectat măsurile de protecție individuală stabilite de legislație pentru prevenirea și limitarea răspândirii COVID-19. S-au aplicat patru sancțiuni contravenționale în valoare de 3500 lei. Prin punctele de trecere a frontierei de stat au sosit în țară 211 maramureșeni care au intrat în autoizolare la domiciliu.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.