VIDEO | Două corturi de triaj epidemiologic, montate în incinta Spitalului Sighet

Două corturi de triaj destinate persoanelor care prezintă simptomatologia specifică de infestare cu coronavirus, au fost montate in incinta Spitalului Municipal Sighet. Acesta este un punct de lucru al Compartimentului Primiri Urgențe

Conform Dispoziției 531/14.03.2020 a Departamentului pentru Situații de Urgență din cadrul MAI, la Spitalul Municipal Sighetu Marmației s-a instalat un cort de triaj epidemiologic. Acesta este un punct de lucru al Compartimentului Primiri Urgențe (CPU), arată reprezentanții spitalului. În cort se va efectua triajul rapid cu accent pe ancheta epidemiologică pentru pacienții care prezintă febră și/sau simptome respiratorii cu scopul depistării rapide a cazurilor de risc pentru infecții virale tip gripă/Covid-19 și pentru a reduce la minim riscul transmiterii de infecții gripale/Covid-19 la pacienți cu alte patologii. Pacienții care se află în autoizolare sau vin din zone de risc sunt rugați să se prezinte direct la cortul de triaj și să declare acest lucru pentru a preveni contaminarea altor pacienți din CPU sau a personalului medical.

”Corturile sunt montate cu scopul de a face un  pretriaj pacienților care au simptome respiratorii și siptomele legate de Covid, febră, tuse, dureri în gât și dificultăți respiratorii. Pacienții care au istoric de călătorie, vin din zone afectate, cu risc înalt de expunere, dar și pacienții care pot să constituie caz suspect, sau sunt cazuri izolate sau carantinate. Trec prin acest cort ca să nu se amestece cu ceilalți pacienți. Asta se întâmplă în toate unitățile medicale de urgență care nu pot să asigure fluxuri separate pentru acești pacienți. Pentru că nu avem un spațiu separat în care să-I putem consulta șă le facem o anamneză completă, spune Anca Marina, medic șef la CPU Sighet.

În aceste corturi va fi la dispoziție un asistent de triaj în permanență, care ține legătura cu triajul dinăuntru și cu secția de boli infecțioase. Asistentul ține legătura și cu medicul din secție pentru luarea unor decizii.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.