VIDEO | Curățenia de primăvară scoate la iveală cantități uriașe de deșeuri pe străzile din Sighet

Societatea de salubrizare din Sighet derulează în această perioadă o campanie de curățare a carosabilului pentru a îndepărta urmele lăsate de sezonul rece. Tot în această perioadă demarează și lucrările de măturare a trotuarelor și de igienizare a spațiilor verzi.

Angajații societății de salubrizare din Sighet lucrează după o comandă pe care o primesc de la Primăria Sighet, la începutul fiecărei luni.

”Lucrările din această perioadă le numim comanda de vară. Până acum nu a fost posibil să măturăm. În zona centrală s-a măturat, în limita posibilităților, s-au golit coșurile de gunoi, am făcut întreținere pe toate celelalte străzi, în funcție de graficul de lucrări pe care l-am primit de la Primăria Sighet.La începutul fiecărei luni, noi primim o comandă pe care suntem nevoiți să o respectăm.  În aceste zile am început curățenia de primăvară.  Am început pe străzile principale, strada Bogdan Vodă, Dragoș Vodă, intrările în oraș, Avram Iancu.  Unde am început să radem la bordură antiderapantul care a fost aruncat în această iarnă. A fost o iarnă ușoară, așadar și munca noastră este un pic mai ușoară pentru noi. Lucrări s-au făcut și în parcul Grădina Morii, pe străzile Eminescu și Eroilor, am curățat spațiile verzi de deșeuri și continuăm această campanie în tot orașul”, spune Ovidiu Șuștic, directorul societății de salubrizare.

Cantități uriașe de deșeuri au fost ridicate din zona fostului depozit de fructe, între stăzile Tisei și Tompa.

 În această perioadă au început și acțiuile de curățare a trotuarelor și carosabilului cu automăturătoarele pe acele străzi răzuite manual.

”Vreau să înștiințez populația, pentru că cetățenii Sighetului, de multe ori spun că e murdar orașul, că nu se face curățenie, dar vă spun eu sigur că, curățenie se face, că cele două măturătoare, cea mare pentru carosabil și cea mică pentru trotuare funcționează, dar își fac treaba începând cu trei dimineața, pentru a evita traficul auto și cel pietonal”, spune Ovidiu Șuștic.

Lucrările de răzuire a carosabilului vor continua până la finele lunii martie, iar lucrările de igienizare a străzilor,  vor continua până la iarnă.

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.