Dorin Toma: ”Fotbalul nu-și permite să înghețe anul competițional”

Una dintre ramurile de activitate cele mai afectate în această perioadă este și ramura sportivă. Sportivii au intrat într-o vacanță forțată care îi ține departe de competiții, dar și de cantonamentele de pregătire fizică. Mare atenție în această perioadă la regimul alimentar, dar și la menținerea condiției fizice, recomandă antrenorii.

Dorin Toma, antrenor principal MInaur Baia Mare, încearcă să-și imagineze un potențial scenariu al evoluției fotbalului, în contextul epidemiologic actual.

”Sunt unele sporturi care-și permit să înghețe campionatele, cum ar fi voleiul sau hocheiul, dar fotbalul, după ultimele ședințe ce au avut loc la UEFA și FIFA; nu acceptă astfel de lucruri. Toate campionatele trebuie jucate pe teren. Campionatele din toate țările trebuie duse la bun sfârșit, chiar dacă se va juca în lunile iulie și august, când trebuiau să fie perioadele de vacanță”, e de părere Dorin Toma, antrenor principal MInaur Baia Mare.

O posibilă revenire la normal, ar fi ca fotbaliștii să recupereze calendarul sportiv, în sezonul estival, când, în mod normal, aceștia s-ar fi aflat în vacanță.

”Perioada de pregătire se va face după încheierea acestei stări de urgență, se va corda timp echipelor să se pună un pic pe picioare din punct de vedere fizic și tactic, se va da drumul la campionate, se va juca până la capăt și nu va mai exista vacanța de vară, poate doar câteva zile de pauză. Se va intra imediat în celălalt campionat, sezonul următor, pentru a nu intra în criză de timp”, spune Dorin Toma.

În toată această perioadă de repaus, antrenorii recomandă sportivilor să fie atenți la dieta alimentară, să nu acumuleze kilograme în plus Să mențină permanent exercițiile fizice și cei la bloc și  cei care stau la casă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.