Doi reprezentanţi de frunte ai sportului din Ucraina, în vizită la I.S.U. Maramureş

Doi reprezentanţi de frunte ai sportului din Ucraina, în vizită la I.S.U. Maramureş

Col. Ion Pop, inspectorul şef al I.S.U. Maramureş, a avut parte astăzi de o surpriză deosebită: vizita a doi reprezentanţi de frunte ai sportului din Ucraina- Myroslav Yevhenovych Karabin, preşedintele Comitetului Naţional Olimpic al Ucrainei de Vest, şef al Departamentului pentru Sport şi Tineret al Regiunii Ivano-Frankivsk, consilier al Radei din Ivano-Frankivsk şi arbitru internaţional de box A.I.B.A. şi Yuryy Khodarkovskyy, prim vicepreşedinte al Federaţiei de Hochei al Regiunii Ivano-Frankivsk. Cei doi oaspeţi ucraineni au fost însoţiţi de Corneliu Săvoiu, directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Maramureş.
Myroslav Yevhenovych Karabin este un vechi prieten al col. Ion Pop, din perioada în care activau amândoi ca arbitri internaţionali de box A.I.B.A. Cei doi s-au întâlnit la numeroase competiţii internaţionale, care s-au desfăşurat în ţară şi în străinătate. Domnul Karabin, care a mai fost în Baia Mare în anul 2001, la “Centura de Aur“, a mărturisit că a fost nerăbdător să-şi revadă fostul coleg şi a fost impresionat de ceea ce a realizat col. Ion Pop la sediul I.S.U. Pentru că astăzi se celebrează şi o mare sărbătoare creştină- Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, oaspeţii au vizitat şi paraclisul unităţii, unde au fost întâmpinaţi de preotul Nicolae Zola. Părintele le-a urat bun venit şi s-a întreţinut cu oaspeţii fără translator, fiind el însuşi de origine ucraineană.
Delegaţii ucraineni se află în judeţul nostru pentru realizarea unui proiect de colaborare între regiunea Ivano-Frankivsk şi Maramureş. “Sunt vizate dezvoltarea sportului
pentru toţi, a celui şcolar, a sportului universitar şi de performanţă”, a precizat  Corneliu Săvoiu, directorul executiv al Direcţiei pentru Sport şi Tineret Maramureş. Proiectul se va derula în perioada 2011-2012.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.