Baia Mare: La Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" a fost inaugurat primul Corner Coreean din Europa

Baia Mare: La Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" a fost inaugurat primul Corner Coreean din Europa

Premiera in Baia Mare. Primul Corner Coreean din Europa (Korean Corner) a fost inaugurat astazi in municipiul nostru. Evenimentul a inceput la ora 11:00, in prezenta organizatorilor, a autoritatilor judetene si locale si a mai multor copii interesati de cultura coreeana. Acesta poate fi gasit la etajul doi, in cadrul Sectiei Imprumut Adulti a Bibliotecii Judetene "Petre Dulfu".

Korean Corner a luat nastere in cadrul unui parteneriat intre Biblioteca Judeteana "Petre Dulfu" Baia Mare si Universitatea Kangnam din Coreea de Sud, care a donat bibliotecii 1000 de carti despre cultura si civilizatia coreeana, literatura, traditii, arta, film, muzica si educatie coreeana. 90% dintre acestea sunt in limba engleza. De asemenea, Korean Corner a mai fost decorat si cu obiecte traditionale coreene care reliefeaza mult mai bine unele aspecte ale culturii coreene, pe care majoritatea baimarenilor au posibilitatea sa o cunoasca doar prin intermediul cartii.

La inaugurare a participat si presedintele Universitatii Kangnan, dr. Shinil Yoon.

Universitatea Kangnam are deja o traditie in ceea ce priveste stabilirea de parteneriate cu universitati straine pentru a incuraja activitatile stiintifice. Prima legatura stabilita in acest sens a avut loc in 1983 cu Colegiul Centenar din S.U.A. In prezent, Universitatea Kangnam a incheiat parteneriate cu 7 universitati din lume.

Vom reveni.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.