Doctorul Raed Arafat in vizita in Baia Mare

Doctorul Raed Arafat in vizita in Baia Mare
Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat s-a întâlnit ieri, la sediul I.S.U. Maramureş, cu col. Ion Pop, inspector şef al I.S.U. Maramureş, col. Marin Bancoş, şeful Oficiului de Telecomunicaţii Speciale Maramureş, dr. Călin Pop, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr. Constantin Opriş“ din Baia Mare şi dr. Dan Roman, medic coordonator U.P.U. – S.M.U.R.D. Maramureş. Împreună, ei au vizitat dispeceratul integrat, ca să vadă modul în care îşi desfăşoară activitatea personalul de serviciu.
Domnul dr. Arafat s-a arătat mulţumit, în general, de modul în care conlucrează cei implicaţi şi şi-a exprimat convingerea că, în scurt timp, integrarea îşi va dovedi avantajele, atât pentru comunitate cât şi pentru toate forţele de intervenţie implicate. Domnia sa a discutat apoi, prin telefon, cu preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Mircea Man, care i-a promis că la aeroportul din Baia Mare se vor lua, în cel mai scurt timp, toate măsurile necesare pentru ca victimele diferitelor situaţii de urgenţă şi bolnavii să poată fi preluaţi şi transportaţi cu elicopterul şi pe timp de noapte.
În continuare, tot la sediul I.S.U., subsecretarul de stat dr.Arafat a analizat proiectul de extindere a Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă “Dr.Constantin Opriş“ din Baia Mare, împreună cu dr. Călin Pop, managerul spitalului, dr. Dan Roman şi arhitecţii care se ocupă de proiect. Domnul dr. Arafat a ţinut să se întâlnească, apoi, încă o dată, cu personalul S.M.U.R.D., pentru a afla direct de la oameni problemele acestora.
În continuare, domnul dr. Arafat a analizat împreună cu col. Ion Pop, col. Marin Bancoş, mr. Ioniţă Sîrb, prim adjunct al inspectorului şef al I.S.U, mr. Ioan Mureşan, şeful Centrului Operaţional I.S.U., şi plt.adj. Carmen Bertalan, asistent coordonator S.M.U.R.D. Maramureş, proiectul de extindere pe orizontală şi verticală a imobilului S.M.U.R.D. Maramureş, care prevede la etaj spaţiile în care vor funcţiona Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei şi Dispeceratul Integrat. Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat a apreciat proiectul şi a făcut câteva sugestii pentru îmbunătăţirea acestuia.
Subsecretarul de stat dr. Raed Arafat a discutat şi despre lucrările de recompartimentare şi reamenajare a sediului S.M.U.R.D. Baia Mare, cu ing. Liviu Buciuman, reprezentantul executantului- S.C. Adiantum S.R.L.- care s-a angajat că va finaliza lucrările până în luna august, a.c. Dr. Arafat a promis ca va participa la inaugurare. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.