VIDEO | DNA: Maramureșean cercetat după ce ar fi obținut pe nedrept fonduri de la APIA

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj, Biroul teritorial Baia Mare, au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a unui maramureșean, persoană fizică, în calitate de președinte al unei asociații de creștere a bovinelor, pentru documente false prezentate în scopul de a obține de la APIA în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică.

Bărbatul este cercetat pentru săvârșirea infracțiunilor de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, în formă continuată și pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată.

”Potrivit rechizitoriului întocmit în perioada 2016-2017, inculpatul, în calitatea menționată ar fi depus la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură mai multe documente false, cereri-adeziune de înscriere în asociație, tabele centralizatoare privind acordul, datele de identificare, numărul de animale pe fiecare membru al asociației și suprafața alocată fiecărui membru etc., în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică.
O parte din documentele depuse la A.P.I.A. ar fi fost falsificate chiar de inculpat pentru a atesta îndeplinirea condițiilor necesare de către asociația pe care o conducea. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 304.204 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură a comunicat faptul că se constituie parte civilă în cauză” , se arată în comunicatul emis de Direcția Națională Anticorupție.

În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui imobil ce aparține inculpatului. Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Maramureș cu propunere de a se menține măsura asigurătorie dispusă în cauză.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.