DISPERAȚI: Locatarii blocului R4 din cartierul Popa Lupu, unde recent a avut loc un incendiu, sunt la capătul răbdării

DISPERAȚI: Locatarii blocului R4 din cartierul Popa Lupu, unde recent a avut loc un incendiu, sunt la capătul răbdării

 Sighetenii care locuiesc în blocul R4 din cartierul Popa Lupu, acolo unde săptămâna trecută a murit carbonizată o femeie în urma unui incendiu provocat de o oală uitată pe foc, sunt disperaţi. Mirosul de fum care se simte şi acum, mizeria care a rămas în urma incendiului în apartamentul cu pricina şi frigul cauzat de lipsa geamurilor şi a uşilor apartamentului le fac viaţa un coşmar. Oamenii spun că nu mai suportă să trăiască în asemenea condiţii şi cer aparţinătorilor femeii decedate să pună la punct locuința.

Incendiul s-a produs miercuri noaptea în jurul orei 02:30. Vecina care a sunat la 112 povesteşte că s-a speriat cumplit în momentul în care a auzit bubuitura şi a văzut că îi intră fum peste tot în casă. În doar câteva minute, întregul etaj 4 a fost cuprins de fum şi vecinii s-au alertat imediat.
„M-am trezit cu o bufnitură, eu dormeam cu capul spre perete. Când m-am trezit, am simţit că fierbe ceva dincolo. Am dat să ies repede afară în coridor şi era fum. Am închis repede uşa, am ieşit în balcon, era fum şi acolo şi atunci am sunat la pompieri. Am fost vecine aici de 8 ani de zile, de când m-am mutat aici. Avea obiceiul să mai bea. Mai venea sora ei să o viziteze când avea bani, când nu avea, nu venea nimeni. Tot timpul venea la vecini să ceară de mâncare”, povesteşte Anda Codrea. 
Coşmarul pare să nu se fi sfârşit. Şi astăzi locatarii de la etajul patru poartă măşti pentru a-şi proteja căile respiratorii de fumul care încă se simte, iar mizeria din apartament şi de pe scară le face traiul şi mai dificil. Ana Codrea, una dintre vecinele bătrânei decedate, locuieşte chiar în apartamentul de lângă. De săptămâna trecută face foc continuu deoarece în apartament este foarte frig, iar femeia are în întreţinere şi o fetiţă care suferă de un handicap.
„A venit sora ei alaltăieri până aici şi s-a dus înapoi. Eu nu am văzut-o. Imaginaţi-vă că nu este geam, nu este uşă, ce s-a întâmplat aici, s-a întâmplat, bine că n-am păţit nimic, dar e foarte frig. Toată ziua şi toată noaptea fac foc pentru că tot frigul vine prin perete. Fata mi s-a îmbolnăvit, am fost cu ea la medic. Sunt disperată, n-avem cablu, nu mai ştiu ce să fac. Imediat mi se termină lemnele şi nu am bani, şi eu trăiesc cum pot, sunt asistent personal”, mai spune femeia.
Vecinii fac un apel la aparţinătorii bătrânei să vină, să facă un pic de curăţenie şi să pună la punct apartamentul, pentru a nu le mai cauza probleme.
„Tot a ars, cabluri în coridor, eu nu ştiu cum a putut să ardă aşa. Nu-mi pot imagina. Eu vreau să se facă ceva, să se pună uşă, să se pună geamuri, eu aici nu mai pot să stau aşa şi n-am unde să merg”, a mai arătat Ana Codrea, vecina bătrânei.
Unul dintre vecini susţine că a discutat cu nepotul bătrânei decedate, care le-a dat asigurări că va încerca să facăm ceva în această privinţă. Până atunci însă oamenii sunt nevoiţi să poarte în continuare măşti de protecţie ori de câte ori ies din casă şi să facă foc continuu pentru a nu răbda frig.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.