VIDEO | Discuții privind cadastrarea

Reprezentanții Prefecturii au participat la videoconferința pe tema Programului Național de Cadastru și Carte Funciară, condusă de secretarul de stat Gheorghe Sorescu din Ministerul Afacerilor Interne, în care s-au dezbătut premisele finalizării de cadastru sistematic și carte funciară în anul 2023.

Creșterea gradului de acoperire și incluziune a sistemului de înregistrare a proprietăților în zonele rurale din România” este un proiect cu finanțare europeană nerambursabilă care include 660 de unități administrativ-teritoriale. Scopul acestui proiect este de a stimula economia rurală, de a încuraja creșterea și dezvoltarea socială, de a facilita dezvoltarea infrastructurii și de a promova incluziunea socială prin îmbunătățirea acoperirii și incluziunii sistemului integrat de cadastru și carte funciară în zonele rurale ale României.

Sunt în procedura de licitație 140 de unități administrativ-teritoriale, iar 81 de unități administrativ-teritoriale au contractele semnate. Autoritățile administrației publice locale vor intensifica eforturile pentru identificarea proprietăților și colectarea actelor de proprietate. Se va proceda la informarea beneficiarilor și implementarea acestui proiect în cele 660 de unități administrativ-teritoriale. Se vor efectua lucrări de înregistrare sistematică și vor fi pregătite actele de proprietate.

Prefecții se vor implica la nivelul unităților administrativ-teritoriale care sunt incluse în proiect pentru eliberarea titlurilor de proprietate. Vor fi făcute înregistrări provizorii ale proceselor verbale de punere în posesie care vor fi afișate public. La nivelul județului Maramureș sunt 12 unități administrativ-teritoriale selectate în proiect, din care șapte nu au încă licitația adjudecată Ardusat, Sălsig, Gârdani, Mireșu Mare, Coroieni, Suciu de Sus și Valea Chioarului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.