VIDEO | Discuții pe tema învățământului profesional și dual

La sfârșitul săptămânii trecute Liceul tehnologic UCECOM ”Spiru Haret” a organizat un colocviu pe temele învățământului profesional și dual. La acest colocviu au participat reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean, dar și ai Ministerului Educației.

În cadrul acestui eveniment au fost prezentate informații despre învățământul dual în ceea ce privește oportunitățile atât pentru mediul de afaceri cât și pentru liceele tehnologice.

”Discuțiile au fost benefice atât pentru noi cât și pentru mediul de afaceri, nu mă refer doar la Liceul Tehnologic Ucecom Spiru Haret cât și la tot ceea ce înseamnă învățământ tehnologic băimărean. Oamenii de afaceri băimăreni au încercat și au solicitat din partea domnului Ionescu, din partea Ministerului Educației, explicații suplimentare privind învățământul dual. Învățământul dual este un învățământ de viitorm observăm că ministrul educației pune accent pe tehnologic, pe tot ceea ce înseamnă profesional și învățământ dual”, a declarat Gabriela Mărieș Leș, director Liceul Tehnologic UCECOM ”Spiru Haret”.

S-a discutat și despre facilitățile pe care învățământul dual le oferă angajatorului, respectiv firmele mari pot să își pregătească forța de muncă în cadrul liceelor tehnologice.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.