VIDEO | Discuții legate de sistemul de salarizare din domeniul sanitar

Reprezentanții Federației Sanitas au avut joi o întâlnire cu reprezentanți ai Ministerului Muncii. Discuțiile au vizat problem legate de sistemul de salarizare din sistem.

Discuțiile au pornit de la solicitarea Federației Sanitas pentru organizarea acestei întâlniri în vederea prezentării particularităților sistemului de sănătate în raport cu principiile din Memorandumul pentru revizuirea legii salarizării personalului plătit din fonduri publice.

Membrii Sanitas au primit asigurări că se vor organiza consultări reale pe fiecare Familie ocupațională, iar în timpul întâlnirii s-au transmis invitațiile către Confederațiile sindicale, cu calendarul de discuții.

De asemenea, cei de la Sanitas au primit asigurări că intenția este de reașezare și corectare a legii salarizării și nu vor exista pierderi de venituri în sistemul sanitar, iar dispariția unor sporuri nu vizează acest sistem.

Noul proiect va introduce toate categoriile de salariați din sistem pe aceeași anexă de salarizare.În cadrul întâlnirii s-a stability că Ministerul Muncii își va reitera susținerea acordării stimulentului de risc pentru salariații din asistenta socială izolați la locul de muncă și va solicita în continuare adoptarea de către Parlament a modificării Legii 82/2020 și asigurarea sursei de finanțare.

Deși Federația Sanitas a solicitat în repetate rânduri atât Ministerului Sănătății cât și Ministerului Muncii punerea în aplicare a prevederilor legii care are un impact financiar minor, actul normativ de clarificare este încă pe circuitul de avizare interministerial, motiv pentru care, reprezentanții Sanitas vor solicita în continuare, Ministerului Sănătății pe care îl consideră principalul responsabil pentru punerea în aplicare a prevederilor acestei legi, rezolvarea în regim de urgență.Deasemenea vor solicita în continuare Ministerului Sănătății organizarea unei întâlniri pe tema salarizării din sistem, deși această întâlnire ar fi trebuit să aibă loc în interiorul termenului prevăzut de Memorandum, (30 de zile) depășit pe 17 mai 2021.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.