Dinamo a câştigat Supercupa României. A învins CFR Cluj cu 6-4 după loviturile de departajare

Dinamo a câştigat Supercupa României. A învins CFR Cluj cu 6-4 după loviturile de departajare

Echipa Dinamo Bucureşti a câştigat, sâmbătă, Supercupa României, după ce a învins cu scorul general de 6-4 (0-1, 1-1, 2-2) după executarea loviturilor de departajare formaţia CFR Cluj, în finala disputată pe Arena Naţională.

Golurile au fost marcate de Valente ’36, Kapetanos ‘102 / Ţucudean ’62, ‘101. 1-0, min 36: Valente a înscris cu un şut de la 20 de metri din zonă centrală după ce a primit o pasă de la Mureşan, care a recuperat o minge trimisă greşit de Pulhac din aut. 1-1, min 62: Ţucudean a marcat cu un şut la colţul scurt de la 12 metri lateral drepta, după ce a primit o pasă de peste de peste 50 de metri de la Nica. 2-1, min 101: Ţucudean a adus echipa sa în avantaj, după ce a înscris cu un şut puternic din interiorul careului, după o pasă peste linia de apărare a clujenilor a lui Curtean. 2-2, min 102:  Kapetanos a trimis mingea cu capul în poartă de la şase metri, după o centrare a lui Sougou de pe partea stângă.

În minutul 65, Cadu a fost eliminat după ce a primit al doilea cartonaş galben. Loviturile de departajare (scor 4-2 pentru Dinamo) au fost executate de următorii jucători: Alexe – a marcat, C. Matei – a marcat, C. Munteanu – a marcat, Ţucudean – a ratat (a apărat Stăncioiu), D. Grigore – a marcat / Kapetanos – a marcat, Sougou – a ratat (a trimis în bara transversală), Hora – a ratat (şut peste poartă), Mureşan – a marcat. În meciul de pe Arena Naţională, la care au asistat circa 10.000 de spectatori, au evoluat următoarele echipe:

CFR Cluj (campioana României): Stăncioiu – Ivo Pinto, Cadu, Maftei, Camora – G. Mureşan, Vass (B. Sare ’59) Deac, Sougou, Valente (Hora ’70) – Ronny (Kapetanos ’79). Antrenor: Ioan Andone. Dinamo Bucureşti (deţinătoarea Cupei României): Bălgrădean – Nica, Luchin, D. Grigore, Pulhac – C. Munteanu – L. Rus (C. Matei ’61),  Issa Ba (Curtean ’82), Boubacar, Alexe – M. Niculae (Ţucudean ’46). Antrenor Dario Bonetti. Cartonaş galbene: Deac ’12, Sougou ’30, Cadu ’50, ’65, Camora ’77 / Boubacar ’95, D. Grigore ‘107, C. Munteanu ‘110. Cartonaş roşu: Cadu ’65. Arbitri: Ovidiu Haţegan (central), Cristian Nica şi Aurel Oniţa (ambii asistenţi), Adrian Cojocaru (rezervă), Sebastian Colţescu şi Robert Dumitru (arbitri adiţionali). Dinamo câştigă pentru a doua oară în istoria sa Supercupa României, după cea cucerită în 2005 (scor 3-2 cu Steaua).

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.