DIICOT: Percheziţii în nouă oraşe, pentru destructurarea a trei grupări specializate în fraude informatice

DIICOT: Percheziţii în nouă oraşe, pentru destructurarea a trei grupări specializate în fraude informatice
Procurorii DIICOT efectuează, joi dimineaţă, 117 percheziţii domiciliare pe raza oraşelor Bucureşti, Craiova, Târgu Jiu, Timişoara, Râmnicu-Vâlcea, Zimnicea, Alexandria, Reşiţa şi Piteşti, pentru prinderea membrilor a trei grupări transfrontaliere, specializate în comiterea de fraude informatice pe site-urile de comerţ electronic, ce au produs un prejudiciu de aproximativ 20 milioane USD.
La sediul DIICOT urmează a fi conduse aproximativ 90 de persoane, faţă de care s-a început urmărirea penală pentru săvârşirea infracţiunilor de fraudă informatică, constituire a unui grup infracţional organizat şi înşelăciune în convenţii cu consecinţe deosebit de grave. 
Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, în sarcina inculpaţilor s-a reţinut că, în perioada anilor 2009-2011, prin postarea unor anunţuri fictive de vânzare a unor bunuri inexistente în realitate (autoturisme, motociclete, ambarcaţiuni uşoare, produse electronice), au indus şi menţinut în eroare mai mulţi cumpărători on-line, în cadrul platformelor de comerţ electronic www.eBay.com şi www.craigslist.org, cărora le-au fost transmise informaţii false cu privire la realitatea anunţurilor, modalitatea de achiziţie, plata produselor şi identitatea vânzătorului. 

În aceasta modalitate au fost induse în eroare aproximativ 1.000 de victime, valoarea prejudiciului fiind de aproximatov 20 milioane USD. 

În documentarea informativ-operativa a cauzei, procurorii DIICOT au colaborat cu ofiţerii US Secret Service şi FBI din cadrul Ambasadei Statelor Unite ale Americii la Bucureşti. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.