DEZVOLTARE: La Spitalul Municipal Sighet se mizează pe profesioniști

DEZVOLTARE: La Spitalul Municipal Sighet se mizează pe profesioniști

 Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei se dezvoltă nu doar din punct de vedere al condiţiilor oferite pacienţilor prin modernizarea secţiilor, ci şi prin punerea la dispoziţie a unui personal profesionist. În acest sens, medicii participă în permanenţă la cursuri de perfecţionare.

Managerul Spitalului Municipal, Alexandru Oros, a arătat că pe lângă acele cursuri organizate la nivel naţional de către instituţiile mari de medicină din ţară, Spitalul Municipal a avut în ultimii ani propriile evenimente de acest fel, la care medicii din cadrul unităţii spitaliceşti au avut ocazia de a învăţa lucruri noi, de a se perfecţiona şi de a atinge acel nivel al calităţii actului medical care se doreşte de către orice pacient.
De-a lungul timpului am reuşit să calificăm personalul, am fost deschişi şi am înţeles că e nevoie de o perpetuare şi de o încurajare a curiozităţii, dacă nu chiar a ridicării gradului de profesionalism. Am trimis personalul la cursuri, medicii merg la congrese, deci noi ne perfecţionăm pe toate palierele”, a arătat managerul Spitalului Municipal Sighet, Alexandru Oros.
Pentru a adopta bunele practici de peste hotare, unde spitale renumite efectuează servicii de cea mai înaltă calitate, medicii din cadrul Spitalului Sighet au participat chiar şi la schimburi de experienţă în alte ţări. Acest lucru a fost posibil datorită conducerii care a făcut eforturi pentru dezvoltarea personală şi profesională a cadrelor medicale, dar şi datorită prietenilor mai vechi ai spitalului.
Chiar am demarat o succesiune de cursuri în Spitalul Sighet, ajutaţi fiind de Fundaţia „Ajută!” din Olanda, care e foarte aproape de noi şi care ne acordă sprijin. Facem cursuri de calificare, cursuri de dezvoltare personală şi investim în oameni, pentru că e o investiţie pe care pacienţii o vor culege de-a lungul timpului”, a mai precizat Alexandru Oros, managerul Spitalului Municipal Sighet.
Pe lângă aceste măsuri menite să crească gradul de profesionalism, Spitalul Municipal Sighet dispune şi de aparatură medicală de ultimă generaţie care să scoată din discuţie pe cât posibil eroarea umană. Astfel de aparate moderne şi automate există de pildă în laboratorul de analize.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.