De(z)ordinea zilei: și marmota, doamna ministru?!

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, simțind că-i dă târcoale o mărturisire, i-a dat glas, vineri seara, la Suceava, după festivitatea de premiere a câștigătorilor olimpiadei naționale de informatică: a zis că și-ar dori ca elevii de elită ai României să rămână în țară, să-și rostuiască o carieră universitară.

Ei, na! Și marmota (vorba unei vechi și foarte simpatice reclame), doamnă Andronescu? Spuneți că v-ați dori să rămână tinerii cu minți luminate în țară. În ce țară, în una care își respectă valorile precum își respectă pescarul râma? Dacă, de pildă, ar fi să faceți un exercițiu de dascăl scrupulos, i-ați da notă de trecere șefei dumneavoastră de la Guvern, Viorica Dăncilă? Dacă da, nu vă mai întrebați de ce aleg unii să plece pe unde văd cu ochii. La așa repere valorice rupte-n fund, așa emigrări cu toptanul.

PS: Înființați olimpiada neroziilor, doamnă ministru, pentru adulții din politică, din toate partidele, fără restricții. Ar fi bătaie mare pe medaliile de aur, n-ați mai prididi să le împărțiți. Ați putea da și diplome ”Magna cum fraude”.   

Sursa foto: pinterest.com

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.