Analiză a Inspectoratului Școlar în urma sesizării unei eleve privind desfășurarea olimpiadei de logică și evaluarea lucrărilor

În urma sesizării unei eleve participante la etapa județeană a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare privind modul de organizare și de desfășurare a acestei olimpiade, precum și modul de evaluare a lucrărilor, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș a numit o comisie care să analizeze aspectele prezentate în petiție. Concluziile, potrivit unui comunicat de presă al inspectoratului, au fost următoarele:

  1. Comisia de organizare a respectat regulamentul specific de organizare a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare, neîngrădind  dreptul elevilor de a participa la o astfel de competiție.
  2. Din declarațiile scrise ale membrilor din comisia de organizare rezultă faptul că olimpiada s-a desfășurat conform metodologiei în vigoare, metodologie care a fost prelucrată de doamna inspector pentru științe socio-umane, în calitate de președinte executiv, în cadrul unei ședințe de lucru desfășurate în data de 6 martie 2019.
  3. Baremul de corectare a lucrărilor a fost respectat întocmai. Din declarațiile evaluatorilor reiese faptul că s-au evaluat lucrările cu rigurozitate, obiectivitate și echidistanță,  ținându-se cont în primul rând de baremul de notare primit de la MEN.

”Având în vedere concluziile prezentate, considerăm că nu au fost îngrădite șansele elevei de a participa la faza națională a olimpiadei de logică, argumentare și comunicare”, se mai arată în comunicat.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.