Despre opționalul de folclor în școli la Zestrea Maramureșului

Folcorul ca opțional în școli se studiază și în Băița de sub Codru. În cadrul emisiunii Zestrea Maramureșului din această săptămână, Măriuca Verdeș va prezenta cum se studiază acest opțional în școli și ce învață copii.

Copiii de la școala din Băița de sub Codru au avut parte de o lecție mai aparte. Aceștia au prezentat ce au realizat ei până acum în cadrul opționalului de folclor, respectiv cusături ornamentale pentru cămeși, ștergare, zgărdane. În plus, au învățat cântece și jocuri tradiționale.

”Astăzi ne aflăm în Băița de sub Codru ca să vedem cum reușesc cei de aici să perpetueze folclorul și tradițiile printr-o oră de folclor ținută săptămânal de profesori, meșterii populari dar și artiști ai satului. Este încă o dovadă că ne putem bucura fiecare de valorile pe care le avem în localitatea noastră și putem să îi scoatem în evidență pe cei care transmit aceste obiceiuri de la o generație la alta”, a spus Măriuca Verdeș, realizatoarea emisiunii Zestrea Maramureșului.

”Este o zi deosebită, drept urmare am apelat la câteva ajutoare, lecția noastră o să fie mai specială, mai deosebită”, a precizat Crina Rozalia Blidar, profesor opțional folclor.

Emisiunea Zestrea Maramureșului  va fi difuzată la TV Sighet vineri de la ora 19:30 și în reluare duminică de la ora 16:00 și vineri de la ora 22:00.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.