VIDEO | Despre neajunsurile școlii online, în ediția de joi a emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, la TV Sighet

O dată ce s-au distribuit tablete elevilor, problema accesului la școala online, părea în mare parte rezolvată. Dar realitatea din teren arată că nu este așa. În mai multe zone din Maramureș, copiii nu au acces la internet, iar uniinici chiar la curent electric.

Șase elevi din cătunul Cornățea din Poienile de sub Munte nu pot freventa școala online, pentru că locuințele acestora nu sunt racordate la rețeaua de electricitate.

”Am fost acuma două săptămâni într-un cătun de la Poienile de sub Munte, la Cornățea, unde sunt în jur de vreo 20 de familii. Șase locuitori din cătun sunt elevii noștri. Acolo școala are curent electric. Datorită unei donații a fost dotată o clădire închiriată de la un localnic. Clădirea este dotată și cu panouri fotovoltaice, motiv pentru care, acolo, copiii pot să învețe. Dar, atâta vreme cât învățământul este online, școala aceea nu poate să fie folosită”, spune Anca Minodora Costin Hendea

Aceasta  nu este singura situație din Maramureș, unde, o dată ce s-a închis școala, copiii  nu pot beneficia de școala online, spune Anca Minodora Costin Hendea.

”Am fost pe Craica, lângă Baia Mare, am fost la Pirită. Colegii mei inspectorii au fost la Cuprom la Ferneziu, la Finteuș, la Șomcuta, și în multe alte zone din Maramureș și se punea problema ce facem cu acești copii. Am căutat soluții alternative, am elaborat o procedură în acest sens, iar directorii de școli s-au arătat foarte receptivi și prompți, aceștia au căutat la rândul lor soluții în comunitățile respective și fiecare școală are propria soluție alternativă pe care noi o monitorizăm. Se merge la copii cu fișe, cu activități care pot fi realizate în aceste condiții de siguranță și încercăm să ne menținem conectați”, spune Anca Minodora Costin Hendea.

Despre alte neajunsuri ale sistemului de educație online, dar și despre soluții alternative, cu ce probleme se confruntă cadrele didactice, elevii, dar și părinții, vorbim pe larg în ediția din această săptămână a emisiunii ”Lucruri, fapte și oameni de valoare”, joi, de la ora 18:35, la TV Sighet.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.