VIDEO | Animalele de companie, benefice în pandemie

Închiderea școlilor nu înseamnă doar trecere la învățământul online, ci și izolarea copiilor de colegi și implicit de socializarea cu aceștia. Pentru a mai reduce din efectele negative ale acestei situații generate de evoluția epidemiologică, unii părinți au apelat la magazinele de tip petshop. Un animăluț poate să reducă depresiile, străile de stres și de anxietate.

Fie că e vorba de un micuț hamster, de un peruș, de pești, iepurași sau chiar și o broscuță țestoasă, animalele de companie rămân una dintre marile bucurii ale vieţii. E dovedit științific căanimalul de companie poate face minuni şi la capitolul sănătate, dar au un aport deosebit și la reducerea stresului și anxietății.

Având în vedere că s-au închis școlile, copiii stau toată ziua acasă, mai mult pe calculator. Sperăm că acuma de sărbătoi să vină mai mult părinții să cumpere animăluțe, cadou, pentru copii. Au venit părnți, care. Ca să nu fie copiii supărați, le-a cumpărat un animăluț, ca să se mai relaxeze. Că e foarte greu acuma, de când s-au închis școlile”, spune Ștefan Ardelean, proprietarul unui petshop din Sighet.

Un alt studiu demonstrează că mulţi dintre copiii cu animale de companie au un nivel mai scăzut de cortizol, hormonul stresului atunci când interacţionează cu tovarăşii lor necuvântători.

”Peștii mai calmează oamenii, care se delectează uitându-se la un animal frumos. Fiecare are preferințe deosebite, dar cel mai liniștitor sunt peștii, peștișorii de aur”, spune Ștefan Ardelean.

Mai ales că acuma se apropie și Crăciunul, părinții se pot gândi să facă un cadou inedit copiilor, de ce nu, poate chiar un cadou cu codiță sau un peștișor de aur.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.