VIDEO | Deși suntem la mijlocul lunii aprilie, încă e nevoie de material antiderapant pentru a curăța drumurile din județ

Suntem la jumătatea lunii aprilie, dar încă e nevoie de material antiderapant pentru a curăța drumurile din județ. În unele zone se mai anunță precipitații sub formă de ninsoare și intervalul care urmează.

Drumarii sunt pregătiți să intervină cu material antiderapant, dacă situația o va impune, chiar dacă, inițial contractile de deszăpezire au fost încheiate până la 1 aprilie.

”Avem această informare de vreme rece, respectiv precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare pe zona de munte. În acest moment carosabilul este curat și umed. Au intervenit patru utilaje de la drumurile naționale care au răspândit 30 de tone de material antiderapant în Pasul Gutâi, respective în Pasul Prislop. Există material antiderapant, deoarece contractul prevede și posibilittea de a interveni după data de 1 aprilie, cei care au încheiat aceste contracte au semnat și aceste acte adiționale. Toate secțiile au material antiderapant și pot interveni, dacă vremea o va impune”, spune Dan Bucă, purtător de cuvânt Prefectura Maramureș.

 Vremea se menține rece, chiar geroasă dimineața și noaptea, iar la munte se anunță chiar precipitații sub formă de ninsoare.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.