Demersuri pentru a aduce cât mai repede un antiviral recomandat pacienților cu risc crescut de a dezvolta o formă severă de Covid

Ieri, la mai puţin de 24 de ore de la aprobarea tratamentului anti-Covid cu Paxlovid în SUA, ministrul Sănătăţii,  Alexandru Rafila, a început demersuri spre a aduce cât mai rapid noul antiviral în România.

În vederea pregătirilor pentru valul 5 al pandemiei, ministrul Sănătăţii a avut o întâlnire cu reprezentanţii companiei Pfizer pentru a identifica soluţii în vederea asigurării cât mai rapide a tratamentului pentru pacienţii români.

Paxlovid este un antiviral cu administrare orală, aflat în procedură de autorizare la Agenţia Europeană a Medicamentului. Tratamentul este recomandat pacienţilor care au un risc crescut de a dezvolta o formă severă a bolii. Studiile arată că reduce riscul de spitalizare şi de deces cu aproape 90% dacă este administrat în primele zile de boală.

„Vaccinarea rămâne principala modalitate prin care putem limita pandemia, alături de alte măsuri de sănătate publică, asigurarea testării şi a tratamentului în ambulator”, consideră ministrul Sănătăţii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.