600 de kilograme de articole pirotehnice confiscate în urma unor percheziții

Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Maramureș, împreună cu cei de la Secția 3 Fărcașa, au pus ieri în aplicare două mandate de percheziție domiciliară emise de judecătoria Baia Mare. Activitățile au fost derulate cu sprijinul Serviciului Criminalistic, al Grupei Canine și al Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Activitățile investigative au vizat două persoane, o femeie și un bărbat, din localitățile Ariniș și Mânău, cercetate pentru comiterea infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept.

Cu ocazia perchezițiilor domiciliare efectuate a fost ridicată cantitatea de aproximativ 600 de kg de articole pirotehnice, categoriile F1, F2, F3, F4 precum și din categoria P1, deținute ilegal în vederea comercializării. Cercetările continuă urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsurile legale.

Din motive de ordine şi siguranţă publică se interzic deţinerea, utilizarea şi/sau vânzarea către publicul larg a articolelor pirotehnice de divertisment (F2 și F3).

Acțiunea ”Foc de artificii”, pentru prevenirea oricăror evenimente generate de nerespectarea legislației privind obiectele pirotehnice, continuă și polițiștii maramureșeni vor efectua controale și în perioada următoare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.