Demers pentru primirea în spaţiul Schengen

Organizaţia PES activists România a decis lansarea campaniei „RomâniiMerităÎnSchengen” în cadrul adunării sale generale de săptămâna trecută. Aceasta iniţiativă îşi propune să convingă decidenţii europeni de necesitatea primirii României în spaţiul Schengen, după ce prima iniţiativă a organizaţiei, #RomâniaCereSchengen, a permis depunerea unei petiţii, semnate de peste 50.000 de români, la nivelul instituţiilor europene şi a condus la o rezoluţie de sprijin din partea Parlamentului European.

„Românii aşteaptă de prea mult timp aderarea la spaţiul Schengen. Respectăm toate cerinţele tehnice iar contextul politic european şi cel regional reprezintă argumente suplimentare pentru a adopta o astfel de decizie de îndată. Acest lucru ar facilita spre exemplu transportul de mărfuri şi produse, conducând la un export mai mare şi poate chiar scăderea preţurilor. Suplimentar românii ar fi în sfârşit trataţi ca ceilalţi cetăţeni europeni iar sentimentul de apartenenţă la UE s-ar întări. Împreună cu PES activists România ne propunem să scoatem în evidenţă toate aceste argumente printr-o serie de acţiuni directe de promovare în toată Europa” a declarat eurodeputatul Victor Negrescu, coordonatorul naţional PES activists România.

PES activists România va trimite scrisori către fiecare decident european care poate influenţa decizia, va organiza campanii de promovare atât în statele membre cât şi în diferite zone din ţară cu scopul de a genera o decizie pozitivă.

Sursa foto: Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.