DELICTE SILVICE: Material lemnos confiscat de poliţişti

DELICTE SILVICE: Material lemnos confiscat de poliţişti

 În urma unor acţiuni pentru depistarea persoanelor care comit ilegalităţi în domeniul silvic, poliţiştii au aplicat două sancţiuni contravenţionale, conform prevederilor Legii 171/2010, şi au confiscat aproximativ 27 mc de material lemnos.

În noaptea de 09/10 martie, în jurul orei 02.15, poliţiştii au oprit pentru control o autoutilitară care transporta material lemnos. Şoferul, un bărbat din comuna Moisei, nu a putut prezenta documentele legale de provenienţă a lemnului transportat. Astfel, cei 67 de buşteni de esenţă răşinoase, au fost confiscaţi şi predaţi în custodie Ocolului Silvic Alpina Borşa iar şoferul a fost sancţionat contravenţional.
Şi poliţiştii Secţiei 7 Suciu de Sus au depistat în apropierea râului care traversează localitatea Groşii Ţibleşului 62 bucăţi buşteni de esenţă răşinoase. Poliţiştii au stabilit că lemnul aparţine unui bărbat din aceeaşi localitate care nu a putut prezenta documente de provenienţă. El a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2 000 de lei iar lemnul a fost confiscat şi predat în custodie Ocolului Silvic Groşii Ţibleşului.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.