DECENȚĂ: Activitățile dedicate Zilei Poliției s-au desfășurat la un nivel mult redus, dat fiind că azi e zi de doliu național

DECENȚĂ: Activitățile dedicate Zilei Poliției s-au desfășurat la un nivel mult redus, dat fiind că azi e zi de doliu național

 Cu toate că manifestările din Sighet anunțate cu ocazia Zilei Poliției Române au fost anulate deoarece azi a  fost declarată zi de doliu național, zeci de copii au mers la Poliția Municipiului pentru demonstațiile promise. În aceste circumstanțe polițiștii sigheteni au adaptat activitățile desfășurate potrivit unei zile de doliu național.

Pregătirile pentru Ziua Poliției Române au început în urmă cu câteva săptămâni și elevii din toate instituțiile de învățământ din Sighet au fost invitați să participe la Ziua porților deschise, unde ar fi avut ocazia să vadă activități specifice poliției rutiere, de criminalistică, dar și de intervenție rapidă.  Ca urmareaatentatelor de la Bruxelles, Guvernul a decis ca astăzi să fie zi de doliu naţional și toate manifestările au fost anulate.  Pentru ca zecile de copiii prezenți la Poliția Municipala Sighet să nu fie dezamăgiți, polițiștii au desfășurat activitățile promise, dar la un nivel mult redus. 
 “Astăzi este, într-adevăr, zi de doliu național, am adaptat activitățile pe care am preconizat să le desfășurăm cu ocazia Zilei Poliției Române, le-am făcut la un nivel mai mic, dar nu am putut să le oprim în totalitate, deoarece cu două săptămâni înainte am desfășurat activități de promovare a imaginii instituției și atunci copiii care se prezintă la porțile poliției îi primim în fiecare zi, cu atât mai mult astăzi. Activitățile au fost la un nivel mult mai redus, adaptate momentului pe care îl trăim”, a arătat Gheoghe Botiș, şeful Poliţiei Municipale Sighet.
Vizitatorii au stat la rând să își facă poze cu mașinile de poliție și să vadă îndeaproape cum funcționează acestea. De asemenea, copiilor le-a fost prezentat și un scurt istoric al instituției. Cu această ocazie șeful Poliției Municipale Sighet le-a transmis și un mesaj tuturor polițiștilor.
„Cu ocazia Zilei Poliției Române, urez tuturor polițiștilor și famililor acestora, oriunde s-ar afla, La mulți ani!”, a spus Gheorghe Botiș.
Din curtea Poliției Municipale au răsunat sirenele mașinilor de intervenție ca o demonstrație pentru cei prezenți. Micii vizitatori au primit la plecare și câte un cadou din partea polițiștilor sigheteni.
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.