ATENTATE LA PARIS: Salah Abdeslam "dorește să plece în Franța cât mai rapid", afirmă avocatul său

ATENTATE LA PARIS: Salah Abdeslam "dorește să plece în Franța cât mai rapid", afirmă avocatul său

 Suspectul-cheie în urma atentatelor comise în 13 noiembrie 2015 la Paris, Salah Abdeslam, capturat săptămâna trecută la Bruxelles, ”dorește să plece în Franța cât mai rapid posibil’, a anunțat joi avocatul său, Sven Mary, la finalul unei audieri în fața unui tribunal de instrucție belgian, relatează AFP și Reuters.

‘Salah Abdeslam mi-a transmis dorința sa de a pleca în Franța cât mai rapid posibil. Mă voi vedea cu judecătoarea de instrucție pentru a nu se mai opune acestei plecări”, a declarat Sven Mary.
Acesta a adăugat că a obținut o amânare, până la data de 7 aprilie, a audierii sale la Camera de Consiliu belgiană, care ar urma să se pronunțe joi cu privire la menținerea detenției clientului său.
Sven Mary a menționat că Abdeslam nu era la curent cu atentatele comise marți la Bruxelles. Aflat în prezent încarcerat la Bruges, el urmează să compară în fața instanței la Bruxelles, pe 31 martie, pentru executarea unui mandat de arestare european emis de Franța pe 24 noiembrie anul trecut.
Mandatul de arestare european permite evitarea procedurii internaționale standard, extrădarea, care este de multe ori prea complicată și nesigură.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.