De Ziua securității și sănătății în muncă

Mâine, începând cu ora 11, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Maramureş, se va desfăşura un simpozion dedicat Zilei internaţionale a securităţii şi sănătăţii în muncă şi comemorării victimelor accidentelor de muncă.

Organizaţia Internaţională a Muncii sărbătoreşte în fiecare an la data de 28 aprilie Ziua securităţii şi sănăţăţii în muncă, având ca obiectiv principal promovarea la nivel mondial a prevenirii accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale.

Mişcarea sindicală din întreaga lume onorează la aceeaşi dată memoria victimelor accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, ocazie cu care se organizează simultan o campanie de informare şi conştientizare a tuturor părţilor implicate, angajatori, salariaţi şi sindicate.

Tema acţiunilor din acest an, pe lângă comemorarea victimelor accidentelor de muncă, o constituie şi promovarea unor acţiuni care să îmbunătăţească securitatea şi sănătatea lucrătorilor şi prevenirea îmbolnăvirilor profesionale. Vor fi prezentate materiale în care vor fi evidenţiate principalele deficienţe constatate în activitatea control a instituţiei în materie de securitate şi sănătatei în muncă, statistici privind dinamica accidentelor de muncă la nivel naţional şi judeţean produse în anul 2018.

La întâlnire sunt invitaţi să participe angajatori şi reprezentanţi ai confederaţiilor sindicale şi patronale, servicii externe de securitate şi sănătate în muncă, salariaţi, alături de inspectori de muncă din cadrul instituţiei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.