De Ziua Națională la Sighet

La 103 ani de la Marea Unire de la Alba Iulia, la Sighetu Marmației a fost sărbătorită ieri Ziua Națională a României printr-o serie de manifestări ce au debutat la Monumentul Eroilor Căzuți pentru Reîntregirea Neamului şi la Cimitirul Martirilor Neamului, unde reprezentanții Protopopiatului Ortdox, respectiv ai Protopopiatului Greco-Catolic au oficiat un Te Deum pentru eroii neamului românesc și au fost depuse jerbe și coroane de flori.

Ceremonia solemnă care s-a desfășurat începând cu ora 13.00 pe platoul de la Curtea Veche, în fața bustului lui Ioan Mihalyi de Apșa. a debutat cu intonarea Imnului de Stat al României și un Te Deum oficiat de reprezentanți ai Protopopiatului Ortodox Sighetu Marmației.

Șeful secției de istorie-arheologie al Muzeului Maramureșului, Alin Pralea, a marcat din punct de vedere istoric însemnătatea acestei zile. A urmat ceremonia depunerii coroanelor de flori și un scurt moment artistic oferit de Centrul Cultural Sighetu Marmației.

Evenimentele dedicate Zilei Naționale a României s-au încheiat cu o vizită la Casa Ioan Mihalyi de Apșa, unde gazdă a fostGheorghe Todinca, profesor de istorie, fost director al Muzeului Maramureșan din Sighetu Marmației, și vernisarea expoziției “Personalitățile Marii Uniri”, găzduită de Muzeul de Istorie- Arheologie din Sighetu Marmației.

Sursă informații și foto: Facebook / Primăria Sighetu Marmației

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.