DE PREȚUIT: Acțiune de voluntariat a DGASPC Maramureș, pentru renovarea caselor de tip familial

DE PREȚUIT: Acțiune de voluntariat a DGASPC Maramureș, pentru renovarea caselor de tip familial

 Zece copii din sistemul de protecţie a copilului se vor putea bucura, în perioada imediat următoare, de o casă nouă. Cei care ajută la sporirea confortului pentru tineri sunt chiar angajaţii DGASPC Maramureş. La imobilul de pe strada Cehov din Baia Mare oficialii instituţiei munceau astăzi cot la cot cu colegii lor. 

Imobilul de pe strada Cehov din municipiul Baia Mare este în posesia DGASPC Maramureş din 2003. Pentru că au trecut aproape 13 ani de când nu s-au mai făcut lucrări de modernizare în acest centru, conducerea DGASPC Maramureş a iniţiat aici o acţiune de renovare şi, implicit, una de voluntariat. 
„Am vrut să facem ceva diferit ca până acum deoarece, aşa cum am mai spus de multe ori, casele de tip familial nu sunt toate în condiţii tocmai bune şi ne-am hotărât, alături de câţiva colegi de-ai noştri din cadrul Direcţiei, să nu stăm cu mâinile în sân şi să facem ceva. Cred că se pot realiza lucruri şi cu bani mai puţini. Datorită implicării colegilor mei, o să vă invit peste o săptămână să vedeţi şi rezultatul final al muncii noastre”, a declarat directorul DGASPC Maramureş, Alina Coste Mădăras. 
Reprezentanţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Maramureş susţin că astfel de acţiuni vor continua şi în perioada următoare, la alte case de tip familial aflate în subordinea DGASPC. 
„Nu va fi singura, pentru că suntem entuziasmaţi şi vrem să continuăm. Mai sunt şi alte case de tip familial din Maramureş care necesită intervenţia, aşa că aceasta este doar o primă acţiune, urmând ca mai apoi să intervenim cu astfel de lucrări şi acţiuni de voluntariat şi la alte case de tip familial. Am intitulat acţiunea noastră „Facem fapte bune”, având în vedere că suntem şi în perioada Postului Paştelui şi trebuie să facem fapte bune cu atât mai mult cu cât şi copiii şi tinerii din sistemul de protecţie ne demonstrează deseori că se poate, în ciuda tuturor dificultăţilor cu care se confruntă”, a precizat purtătorul de cuvânt al DGASPC Maramureş, Adrian Mândru. 
Cei implicaţi în această acţiune speră să finalizeze lucrările la imobilul de pe strada Cehov într-un timp cât mai scurt. 
 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.