DE LUAT ÎN SEAMĂ: Recomandări pentru utilizatorii de gaze naturale

DE LUAT ÎN SEAMĂ: Recomandări pentru utilizatorii de gaze naturale

 Având în vedere că odată cu venirea sezonului rece sunt repuse în funcțiune instalațiile de utilizare a gazelor, societatea de distribuție a gazului din Sighetu Maramației vine cu o serie de recomandări pentru cetățeni.

Reprezentanții societății Berg Sistem Gaz reamintesc utilizatorilor că verificarea și revizia tehnică periodică a instalațiilor de utilizare a gazelor este obligatorie pentru toți consumatorii și se efectuează periodic de către un operator economic autorizat de către ANRE. Pentru preîntâmpinarea accidentelor cu pierderi de vieți umane și distrugeri de bunuri materiale ce s-ar putea produce din cauza folosirii incorecte a societatea amintește instrucțiunile care trebuie respectate cu strictețe:
– înainte de aprinderea focului este obligatorie ventilarea încăperilor în care funcționează aparate cu flacără liberă, controlulul tirajului aparatelor racordate la coș, controlul robinetului de manevră al aparatului consumator, verificarea funcționării aparaturii de automatizare.
– la aprinderea focului în aparatele consumatoare de combustibili gazoși este obligatorie aerisirea focarului precum și deschiderea lentă a robinetului de manevră. Aprinderea se face numai cu aprinzător special construit în acest scop fiind interzisă aprinderea directă cu chibrituri, hârtie, etc.
– stingerea focului la aparatele consumatoare de gaz se face prin închiderea robinetului de siguranță existent înaintea furtunului.
– este interzisă aprinderea focului dacă aparatul consumator de gaz nu este etans sau nu are tiraj.
– este interzisă modifcarea instalațiilor de gaze fără aprobări legale și prin persoane neautorizate precum și dormitul în încăperi cu focul aprins.
Se recomandă ca în cazul în care se simte mirosul puternic al gazului să se stingă toate focurile, să se deschidă ușile și ferestrele. De asemenea nu se aprinde nicio sursă de foc, nu se manevrează aparate electrice, iar cel mai important lucru este anunțarea imediată a operatorului licențiat de distribuție la numerele de telefon: 0262 310 000 sau 0800 800 581.
Conducerea societății Berg Sistem Gaz precizează că verificarea cu flacără a instalațiilor de gaze naturale prezintă pericol de explozie și incendiu, iar dormitul în încăperi cu focul aprins sau în încăperi cu aparate consumatoare de combustibili gazoși nelegate la coșul de fum prezintă pericol de moarte.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.