VIDEO | De la începtul lui 2020 subunitățile I.S.U. Maramureș au efectuat 5131 intervenții

An plin pentru pompierii maramureșeni. De la începtul lui 2020 subunitățile I.S.U. Maramureș au efectuat 5131 intervenții. Din total, 4416 au fost misiuni desfășurate de către personalul S.M.U.R.D. Din celelalte 715 intervenții, 228 au avut ca obiect localizarea și lichidarea incendiilor izbucnite în gospodării, locuințe, la agenți economici sau mijloace auto.

312 dintre intervenții au fost pentru stingerea unor arderi necontrolate, printre care și incendiile de vegetație, 101 au fost alte situații de urgență, capitol ce include, printre altele, înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice și hidrologice periculoase, misiuni pirotehnice, asigurarea măsurilor de prevenire și stingere a incendiilor, 39- alte intervenții, 21- salvări de animale, 10- protecția mediului și 4 asistență persoane.

De-a lungul anului, pompierii maramureșeni au intervenit în situații deosebite precum incendiul, izbucnit în luna aprilie, la o hală a unui agent economic din Baia Mare, cel din iulie, declanșat la o reprezentanță auto, tot din municipiul reședință de județ, respectiv la înlăturarea efectelor negative ale fenomenelor meteo periculoase.

”Nimic nu se compară însă cu salvarea vieților omenești. Din miile de acțiuni ale personalului SMURD, amintim doar două: la începutul lunii august, echipajul EPA SMURD Bogdan Vodă a acționat în condiții deosebit de dificile și a reușit să salveze un bărbat din orașul Săliștea de Sus, care era prins cu mâna sub un utilaj răsturnat într-o vale, rămas într-o poziție instabilă. A doua zi, bărbatul le-a trimis paramedicilor-pompieri o fotografie, în semn de mulțumire și ca să le arate că e teafăr și gata de muncă. Tot în luna august, un bărbat prins până la brâu de un mal de pământ surpat, în Baia Mare, a fost salvat prin efortul conjugat al medicilor, asistenților, pompierilor-paramedici și echipajelor de descarcerare, care au acționat la fața locului” au precizat reprezentanții ISU Maramureș.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.