DE CARTEA RECORDURILOR: Strada din România cu 9 treceri de pietoni pe o distanţă de 300 de metri

DE CARTEA RECORDURILOR: Strada din România cu 9 treceri de pietoni pe o distanţă de 300 de metri

Nouă treceri de pietoni au fost marcate pe strada Bogdan Vodă din Suceava, o cale rutieră asfaltată recent, care are doar 300 de metri. La fiecare intersecţie este o trecere de pietoni, proiectul fiind implementat de Primăria oraşului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Strada Bogdan Vodă, din Suceava, are doar 300 de metri, a fost asfaltată recent şi pe carosabil au fost marcate nouă treceri de pietoni, ceea ce îngreunează traficul.
Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, recunoaşte că lucrarea “este de domeniul lui Dorel” însă spune că acesta s-a făcut conform aviziului Poliţiei Rutiere.
Această stradă, Bogdan Vodă, care era o stradă de pământ şi pe care noi am asfaltat-o în acest an, se intersectează cu mai multe străduţe. Poliţia Rutieră a spus că la fiecare intersecţie cu aceste străduţe să fie puse treceri de pietoni pentru ca elevii să fie în siguranţă. Aşa a fost proiectul, aşa a fost punctul de vedere al Poliţiei Rutiere, care a avizat proiectul. S-au făcut treceri de pietoni la fiecare străduţă care se intersectează cu strada Bogdan Vodă. Este de domeniul lui Dorel, dar e cu aviz de data aceasta… Astăzi (luni – n.r.) am aflat şi eu că sunt atât de multe. Strada s-a finalizat recent, ştiam că trebuie să se marcheze, am rămas şi eu surprins. Am verificat proiectul, aşa este avizul, poliţia a spus că pentru că este o stradă care se intersectează cu foarte multe străduţe şi pentru siguranţa copiilor care circulă în zonă, fiind o zonă cu foarte mulţi copii, să se facă treceri de pietoni la fiecare străduţă”, a declarat, luni, pentru corespondentul MEDIAFAX, primarul municipiului Suceava, Ion Lungu.
Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Suceava spun însă că au avizat proiectul de modernizare a străzii şi nu marcajele rutiere, ba, mai mult, constructorul a fost amendat pentru că a făcut lucrări fără avizul lor şi pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor.
„Colegii mei au fost în luna august la faţa locului, au constat o serie de deficienţe, au luat legătura cu constructorul, i le-au comunicat şi au aplicat şi sancţiuni contravenţionale pentru efectuarea de lucrări fără autorizaţia serviciului rutier şi pentru nesemnalizarea corespunzătoare a lucrărilor întrucât s-au apucat să marcheze prea aproape una faţă de alta trecerile de pietoni. A fost un proiect din 2015 care a fost avizat, însă colegii mei de la Serviciul Rutier au aprobat efectuarea de lucrări – asfaltare, modernizare, nu amplasarea trecerilor de pietoni. Trecerile de pietoni nu au fost avizate. Constructorul era obligat să vină şi să solicite aviz pentru fiecare în parte”, a declarat, la rândul său, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Suceava, Corina Dumitraş.
Strada Bogdan Vodă a fost asfaltată în 2018, lucrările fiind finalizate la sfârşitul lunii octombrie, iar zilele trecute strada a fost marcată şi semnalizată, investiţia depăşind 300.000 de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.