Dansul sărbătorit şi la Sighet

Dansul sărbătorit şi la Sighet

Ziua de 29 aprilie, Conform calendarului UNESCO este Ziua Internationala a Dansului. In Sighetu-Marmatiei  manifestarile dedicate acestei zile s-au desfasurat pe scuarul din fata restaurantului Curtea Veche .
Azi, iubitorii dansului celebreaza Ziua Internationala a Dansului.  Aceasta sarbatoare nu putea trece neobservata de tinerii din Sighetul Marmatiei.
Astfel, azi, cu incepere de la ora 13:00, platoul din fata Cutii Vechi a devenit neincapator de sighetenii pasionati de ritmurile alerte ale dansului.  Evenimentul, organizat de filiala TSD Sighet, si-a propus sa atraga toti tinerii sigheteni pe ritmul alert al pasilor de street dance. Atmosfera a fost  intretinuta de echipa de dans Red Choice. 
Actiunea a fost primita de sigheteni cu bratele deschise, tineretul prezent a fredonat si a dansat pe ritmuri ale hiturilor de top.   Aurica Stroblea, presedinte TSD, filiala Sighet, a declarat pentru TV Sighet ca TSD-istii sigheteni intentioneaza sa faca din acest eveniment o adevarata traditie.
Va reamintim ca in 1982, Comitetul International al Dansului din cadrul Institutului International de Teatru (ITI – UNESCO) a infiintat Ziua Internationala a Dansului, care este celebrata in fiecare an pe 29 aprilie. Data reprezinta ziua de nastere a lui Jean-Georges Noverre, un mare reformator al dansului, nascut in 1727. Ziua Internationala a Dansului incurajeaza promovarea in lume a dansului dincolo de barierele etnice, politice sau culturale, scopul fiind acela de a-i reuni pe toti iubitorii dansului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.