Daniel Radcliffe a fost diagnosticat cu o formă severă de cefalee

Daniel Radcliffe a fost diagnosticat cu o formă severă de cefalee
Actorul Daniel Radcliffe a fost diagnosticat cu o formă severă de cefalee – denumită "cefaleea în ciorchine" sau sindromul Cluster Headache.
Starul filmelor din seria "Harry Potter" a fost nevoit să renunţe la o serie de obligaţii profesionale la începutul acestui an, pentru că durerile de cap de care suferea deveniseră extrem de puternice, informează express.co.uk.
Actorul a solicitat sprijinul medicilor şi a fost diagnosticat cu o formă rară de cefalee, care provoacă dureri intense într-o singură jumătate a capului.
"În iarnă, sufeream de o boală ciudată, denumită Cluster Headache. E o formă foarte rară, dar foarte dureroasă. Pe lângă ea, o migrenă pare ceva banal. Pe atunci, credeam că sunt un laş. Luam 12 calmante puternice pe zi şi mă întrebam singur: «Cum e posibil să mă doară capul în continuare?»", a declarat actorul, duminică, într-un interviu acordat publicaţiei The Independent on Sunday.
Cefaleea în ciorchine este o boală care provoacă dureri extreme, care se produc aproape în toate cazurile doar într-o parte a craniului. Boala apare şi dispare periodic. Cauzele ei nu sunt deocamdată cunoscute. Afectează aproximativ 0,1% din populaţie, iar bărbaţii sunt mai des afectaţi de acest sindrom decât femeile.
Daniel Radcliffe, în vârstă de 22 de ani, este interpretul unui băiat vrăjitor în ecranizările romanelor din seria "Harry Potter" scrise de J. K. Rowling.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.