VIDEO | Dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta?

Ministerul Sănătății vine periodic cu informații pentru ca populația să cunoască cât mai bine situația epidemiologică din țară, dar și cu răspunsrui la întrebări care apar frecvent, cum ar fi: dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta?

Dacă am făcut deja COVID-19, mă mai pot reinfecta?Da. Conform Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolii din SUA (CDC), reinfectarea cu SARS-CoV-2 este posibilă, deși cazurile sunt rare.

Un studiu realizat de către agenția guvernamentală Public Health England (UK) în perioada iunie-noiembrie 2020, în rândul angajaților din sistemul de sănătate, arată că anticorpii rezultați în urma bolii oferă protecție, scăzând riscul de reinfectare cu 83%, pentru o perioadă de cel puțin 5 luni. Din eșantionul de 20.000 de persoane, doar 44 au reprezentat cazuri posibile/probabile de reinfectare.

Organizația Mondială a Sănătății precizează că rapoartele preliminare din Africa de Sud arată faptul că și cei care au fost anterior infectați cu coronavirus se pot reinfecta cu tulpinile noi ale virusului. Cu toate acestea, încă se mai fac investigații cu privire la aceste reinfectări, pentru a detecta dacă sunt mai frecvente decât reinfectările cu tulpinile anterioare ale SARS-CoV-2.

De aceea, Ministerul Sănătății și organizațiile internaționale recomandă în continuare atât respectarea regulilor de distanțare și igienă, cât și vaccinarea împotriva COVID-19.

În ultimele 24 de ore, 3 950 de oameni s-au infectat în România cu noul coronavirus și 32 149 de oameni s-au vaccinat.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.