Cutremur cu magnitudinea de 5,8, resimţit la Washington şi New York. Clădirea Pentagonului a fost evacuată

Cutremur cu magnitudinea de 5,8, resimţit la Washington şi New York. Clădirea Pentagonului a fost evacuată

Un seism cu magnitudinea de 5,8 a avut loc marţi după-amiază la Washington DC, informează CNN. Mai multe clădiri importante, inclusiv Pentagonul, au fost evacuate.
 

Potrivit martorilor, clădirile din New York şi Washington DC s-au mişcat câteva zeci de secunde, iar oamenii au intrat în panică. Potrivit Institutului american pentru Fizica Pământului (USGS), epicentrul seismului revizuit la 5,9 a fost în statul Virginia, la aproximativ 100 de kilometri de Washington DC. Cutremurul a avut loc la ora locală 13.51 (20.51, ora României), fiind resimţit în nord-estul SUA, dar şi în sud-estul Canadei, în zona Toronto. "Este unul dintre cele mai puternice cutremure produse în această regiune ", a explicat seismologul USGS Lucy Jones, avertizând că vor avea loc replici. Cutremurul s-a produs la o adâncime de cinci kilometri, în Virginia, la aproximativ 130 de kilometri sud-vest de Washington DC. Seismul a fost resimţit în Philadelphia, Pennsylvania, New York, inclusiv pe insula Martha’s Vineyard (Massachusetts), unde familia preşedintelui Barack Obama este în vacanţă.

Mediafax mai informează că serviciile companiilor de telefonie din New York au fost afectate temporar de cutremur. Pentagonul, sediul Departamentului Apărării, a fost evacuat. "Când clădirea a început să se mişte violent, sute de persoane au început să ţipe", a declarat corespondentul CNN Barbara Starr. Aeroporturile Newark (New York), J.F Kennedy şi Philadelphia şi-au suspendat activităţile din cauza cutremururului resimţit pe Coasta de Est a Statelor Unite.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.