Cursuri mutate în online după ce doi dascăli (din Sighet și Baia Mare) și un elev (din Vișeu de Jos) au fost confirmați cu coronavirus

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) a confirmat, duminică, infectarea cu coronavirus a unui cadru didactic de la Școala gimnazială ”George Coșbuc” din Sighetu Marmației. Potrivit CJSU, cadrul didactic ”a desfășurat o singură oră de curs la școală, a purtat permanent mască de protecție și nu a intrat în contact cu alte cadre didactice sau colective de elevi”. Direcția de Sănătate Publică a dispus efectuarea dezinfecției. Au fost luate măsurile specifice pentru celelalte cadre didactice, respectiv elevi ai unității de învățământ. În acest context – arată CJSU – cursurile de la clasa respectivă au fost suspendate pentru o perioadă de 14 zile. Astfel, elevii acestei clase vor desfășura cursuri exclusiv online.

Și un elev de la Școala gimnazială Vișeu de Jos a fost confirmat pozitiv. DSP efectuează ancheta epidemiologică și a dispus dezinfecția unității școlare. Cursurile clasei din care face parte elevul au fost și ele suspendate pentru 14 zile, copiii urmând să învețe în această perioadă în varianta online.

Încă un dascăl a fost confirmat pozitiv cu coronavirus la Școala gimnazială ”Vasile Alecsandri” din Baia Mare. Și acolo cursurile se vor desfășura online vreme de 14 zile, iar DSP își face ancheta epidemiologică.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.