Călăuze ucrainene arestate preventiv după ce au trecut ilegal granița cu patru indieni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sarasău au observat vineri, pe direcția localității Săpânța, mai mulți bărbați care au trecut prin albia râului Tisa din Ucraina în România.

În momentul în care polițiștii de frontieră au acționat pentru reținerea acestora, cei în cauză au urcat într-un microbuz care a demarat în trombă spre localitatea Remeți. Alți doi bărbați, ucraineni, au fost reținuți la fața locului.

Polițiștii de frontieră au pornit în urmărirea mijlocului de transport și au reușit oprirea acestuia în localitatea Teceu Mic. Mașina era condusă de către un cetățean ucrainean în vârstă de 40 de ani. În interiorul acesteia se aflau patru cetățeni indieni, cu vârste cuprinse între 24 și 30 de ani.

În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit faptul că cele patru persoane au trecut ilegal frontiera din Ucraina în România, prin apa râului Tisa. Totodată, s-a stabilit că cetățenii ucraineni erau călăuzele celor patru indieni.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureș, cu privire la săvârşirea infracţiunii de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cetățenii indieni. În cadrul unei întrevederi de frontieră, în cursul zilei de sâmbătă, 19 septembrie, cei patru indieni au fost preluați de autoritățile de frontieră ucrainene în baza acordului de readmisie dintre cele două state.

De asemenea, cei trei ucraineni sunt cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranți, iar în cursul zilei de sâmbătă aceștia au fost prezentați judecătorului de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Maramureș, care a admis propunerea procurorului de caz, iar cei trei ucraineni au fost arestați preventiv pentru 30 de zile.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.